1. Menj el kutyakiállításokra, ismerd meg a westie tenyésztőket és kiállítókat, hogy milyen kutyáik vannak!

2. Kérdezd meg azokat az ismerőseidet, akiknek van westie-je, vagy olyan embereket, akiket az utcán vagy a parkban látsz, hogy westie-t sétáltatnak, hogy hol vették és meg vannak-e elégedve a kutya egészségével, küllemével és temperamentumával!

3. Győződj meg róla, hogy a környezetedben: családodban, házban stb. mindenki akarja és tisztában van-e a rá háruló felelőséggel!

4. Győződj meg róla, hogy van-e elég pénzed, időd és lehetőséged, hogy megfelelően tartsd a kölyköt, majd a felnőtt kutyát! (pl.: a fiatal kutyának háromszor-négyszer kell enni adni és sem a fiatal, sem az idősebb kutyát 4-5 óránál hosszabb időre nem szabad egyedül hagyni)

5. Menj el a tenyésztőhöz és nézd meg, mielőtt elkötelezed magad a vásárlás iránt, hogy ő milyen körülmények között tartja a kutyákat!

6. Nézd meg a kiskutyát mielőtt megveszed, általában 6 hetesen, egy felelősségteljes tenyésztő örülni fog az érdeklődésednek! (nem foghatod majd meg, csak távolról csodálhatod)

7. Kérd meg, hogy megnézhesd az egész almot, hogy megbizonyosodj arról, hogy mindegyik kicsi jól van és egészséges!

8. Kérd meg, hogy megnézhesd az anyát a kölykökkel, így ellenőrizheted, hogy valóban ő az anyjuk, hogy jól van tartva, egészséges, temperamentumos és a kölyköket nem csak odatették!

9. Kérd meg, hogy megnézhesd az apát! (gyakran más tenyésztő tulajdonában van)

10. Kérd meg, hogy mutassák meg a törzskönyvet és győződj meg róla, hogy az anya, az apa és az alom is regisztrálva van a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületében! (pl.: előfordulhat, az ún. "felülbélyegzett törzskönyv", ami azt jelenti, hogy az egyik vagy mindkét szülő nem rendelkezik a tenyésztéshez szükséges kiállítási- vagy tenyészszemle eredményekkel)

Az egykori Elite Westie Club ajánlásával.
SZUKÁK/FEMALES
KÖLYKÖK/PUPPIES
KIÁLLÍTÁSOK/SHOWS
KAN/STUD MALE
A MÚLT/THE PAST
West Highland White Terrier
My Westie Kennel