Etetés: A Westie érzékeny a táplálék minőségére, ezért nagyon fontos, hogy egészsége megőrzése érdekében kizárólag prémium táppal etessük. Prémium kategóriájú tápok: Bozita Robur, Happy Dog, Eukanuba, Belcando, Acana. Amennyiben minőségi táppal etetjük kutyusunkat nincs szüksége semmiféle vitaminra, étrendkiegészítőre. 12 hónapos koráig etessük kölyöktáppal, ezután viszont váltsunk alacsonyabb fehérjetartalmú, felnőtt tápra. A kutyusunk nem igényel tápon kívül egyéb finomságokat, azonban zöldséget, gyümölcsöt, husit, natur joghurtot, kevés sajtot kaphat természetesen csak mértékkel. Tejet, csokit, csontot soha ne adjunk a kutyusunknak, mivel a tej hasmenést, a csoki mérgezést (teobromin), a csont pedig fulladást okozhat. A vizes-, illetve tápostányér gumis talpú rozsdamentes acél legyen, ennek a tisztán tartása nagyon egyszerű és nem tud csúszkálni. Friss víz mindig legyen a kutyus előtt, ellenben a táppal. Ennek okai: ha mindig előtte van, akkor mindig rá fog járni, így rendszertelen lesz az étkezése, továbbá ha mindig eszik egy kicsit, akkor minden egyes alkalommal beindul az emésztése, ami szintén nem jó. Ha 10-15 percig nem nyúl hozzá, vegyük el tőle. Kutyusnak adjunk:
                         - 3 hónapos koráig 4×
                         - 6 hónapos koráig 3×
                         - 6 hónapos korától 2×
                        
Fogváltás: A kiskutya 16 hetesen kezdi el a fogváltás, ekkor kihullanak a tűhegyes fogacskák, és helyükbe maradandó fogak nőnek. A fogváltás alatt tilos a kiskutya szájából kirángatni a játékot, mert harapáshibához vezethet. A fogváltás alatt napi egy szem Cal-D-Phos tablettát adhatunk a kölyökkutyának.

Oltások: A kiskutya oltási programja már a tenyésztőnél elkezdődik általában 6 hetes korban, mire a gazdihoz kerül a pici már két oltással (parvo és kombinált, a program során ezek ismétlése történik) rendelkezik. Az oltási program 4 hónapos korban ér véget, ezután kerül sor a veszettség elleni oltásra. A kutyát az utcára vinni TILOS míg, az oltási program véget nem ér! Az oltási program menetéről érdeklődjön állatorvosánál!

Féregtelenítés: A féregtelenítést 3 havonta ismételjük, ennek időpontjait írassuk be az oltási könyvbe vagy vezessük mi magunk. A legismertebb készítmény a Drontal Plus tabletta, de ezenkívül még létezik pl. Cestal, Flubenol, Cevanthel nevű készítmények.

Bolha- és kullancs elleni védekezés: Fontos, hogy kedvencünket megvédjük a különböző élősködőktől, erre a célra állnak rendelkezésünkre a spot-onok, spray és nyakörvek. Én a cseppeket (spot-on) részesítem előnyben, hisz ezek 1 hónapos védettséget adnak és az alkalmazásuk is nagyon egyszerű. Példaként egy pár készítmény: Advantix, Duowin, Exspot, Frontline, Stronghold, amelyeket állatorvosunknál tudunk beszerezni.

Ápolás: A Westie szőre ápolást igényel, fontos, hogy már pici korától szoktassuk hozzá a fésüléshez, legalább egy héten 2-3-szor. A kiállítási és kemény szőrű Westie-t trimmelni kell, amit bízzunk szakemberre. A trimmelés az elhalt szőrök kitépését jelenti egy speciális trimmelőkéssel, így nem okoz fájdalmat a kutyusnak. A hobbi és puha szőrű Westie-t általában nyírják. Az első kozmetikára az oltási program befejezése után kerülhet sor kb.: 4 hónapos korban, utána pedig 2-3 havonta. A kutyust nem szabad gyakran fürdetni, mert felpuhul a szőre, maximum egy évben 2-4-szer, a fürdetést jó minőségű babasamponnal végezzük. A trimmelés előtt tilos megfürdetni a kutyát, amennyiben ezt megtettük 2-3 héttel el kell halasztani a trimmelést.

Szobatisztaság: A szobatisztaságra való nevelés a kutyatartás legnehezebb feladata, rengeteg türelmet, időt és energiát igényel. A kiskutya alvóhelye köré helyezzünk újságpapírt vagy pelust. A kiskutyák ébredés, játék, evés után végzik el általában a dolgukat, ekkor rakjuk őket a papírra vagy a pelusra, és mondogassuk, hogy „pisil-kakil”. Ha sikerül jó helyre pisilnie vagy kakilnia, nagyon dicsérjük, jutalmazzuk meg, hogy tudatosodjon benne, hogy helyesen cselekedett. 

Alvás: A kiskutyának szüksége van egy olyan helyre, ahol elbújhat, nem zavarja senki, és ami csak az övé. Erre alkalmasak a kutyafekhelyek, illetve a boxok, amiket a közelünkben helyezzünk el, mert a Westie szereti a gazdi társaságát. 

Játékok: A kiskutyusnak szüksége van játékokra, amikkel elfoglalja magát. Labdák, plüss figurák, csipogós játékok, műcsontok, a lehetőségek tárháza végtelen.

My Westie Kennel
SZUKÁK/FEMALES
KÖLYKÖK/PUPPIES
KIÁLLÍTÁSOK/SHOWS
KAN/STUD MALE
A MÚLT/THE PAST
West Highland White Terrier